Desifin – nu ännu bättre!

På PLS har vi följt utvecklingen kring kunskap om handsprit och Coronavirus noga, och anpassar nu sortimentet av vår handdesinfektion Desfin för att möta marknadens förändrade kravbild.

Då efterfrågan ökar på handdesinfektion med högre alkoholhalt som klarar tuffa EN-standarder kommer vi i fortsättningen att producera två serier med olika alkoholhalt: 75% och 85%. Båda kvalitetssäkrade enligt gällande EN-standarder.

Båda serierna finns i två utföranden, tunn och gelad, och i olika marknadsanpassade storlekar. Dessa kommer få nya etiketter och art.nr, se nedan. Desifin 70% utgår helt ur sortimentet. Vi har även uppdaterat vår doseringsstation som nu kommer med munstycke för både tunn och gelad handsprit.

EN-Standarder, bakterier och virus.
EN 1500 testar en handdesinfektions förmåga att reducera bakterier på händer. Produkter kvalitetssäkrade enligt EN 1500 är lämpliga att använda när man önskar minska smittspridning av bakterier. Både Desifin 75% och 85% är testade och godkända enligt EN 1500.

EN 14476 kvalitetssäkrar en handdesinfektions virucidala effekt. Desifin 85% är testad och godkänd mot både så kallade höljeförsedda virus (till denna grupp tillhör b.la Coronavirus) samt så kallade nakna virus (till denna grupp tillhör b.la. Adenovirus samt Norovirus och Rotavirus som ger vinterkräksjuka och magsjuka).