VILKA ÄR PLS?

PLS är en marknadsorienterad producent av rengöring och hygienprodukter med ett stort hållbarhetsfokus. Vi är baserade i Skövde. Detta är vår historia, vilka vi är och vad vi erbjuder.

Made in Skövde

PLS är ett andra generationens familjeföretag som grundades 1973 i den västgötska staden Skövde. Här tillverkar vi fortfarande vårt kem i vår ISO-certifierade fabrik enligt grundprincipen om enkla och kostnadseffektiva rengöringsmetoder. Hela vår verksamhet bedrivs med största möjliga hänsyn till miljö, såväl för natur som för användaren. Våra produkter kommer direkt från fabriken i Skövde till er som kund, utan långa transportsträckor på Europas vägar – lokalproducerat när det är som bäst!

Allt började med "Putte"...

Året är 1973. Hooked on a feeling med Björn Skifs toppar singellistan och Carl XVI Gustaf blir ny kung i Sverige. Samtidigt startar Skövdeikonen John Erik “Putte” Larsson ett litet företag i sitt garage. Företaget tillverkar städkemikalier och får namnet PL:s – Putte Larssons. Putte strävade mot att utveckla och producera de mest ekonomiska, miljövänliga, och effektiva städprodukterna på marknaden. Vad Putte inte visste då var att hans tankar om hänsyn till både miljö och användare skulle bli högaktuella 40 år senare. Vår verksamhet genomsyras fortfarande av denna anda, och utmanar oss att ständigt förbättra vårt företag. 

Mer än bara vax

Det var främst golvvårdssystemet I-VAX som satte PLS på kartan under 80- och 90-talen, men idag är vi så mycket mer. Verksamheten har utvecklats till att vi nu är en modern producent av rengöringsprodukter. Vårt sortiment täcker alla områden, allt från allmän dagligvård av offentliga utrymmen till krävande rengöring och desinfektion av t.ex. industri, sjukvård och restaurang. Vill du lansera ett eget varumärke? Via vår Private Brand-avdelning hjälper vi dig från idé till färdig produkt.

Några milstolpar